Jaunumi / Venice Cup 2016

07-11-2016

4-6.novembrī Kaorle pilsētā (Itālija) notika grandiozs starptautisks karatē turnīrs - Venice Cup 2016.

Atzīmēsim, ka šis turnīrs ir oficiālajā EKF (European Karate Federation) kalendārā. Bija pieteikti 2300 sportisti no 32 valstīm, tiešām milzīgs turnīrs, uz kuru atbraucis bija EKF un WKF (World Karate Federation) prezidents Antonio Espinos. Sacensības gāja vienlaicīgi uz 13 (!!!) tatami, pieaugušo kategoriju fināli tika organizēti ne sliktāk kā Eiropas un Pasaules čempionātos.

Latvijas karatē federāciju pārstāvēja vairāki klubi, starp kuriem arī mūsu - "IPPON.LV". Mūsu kluba sportisti ļoti cienīgi sevi parādīja, cīnījās līdz galam ar stiprākiem sportistiem.

Ļoti veiksmīgi nostartēja Marija Luīze Muižniece. Kategorijā - kadeti līdz 47 kg mūsu sportisti pārliecināti tika 1/4 finālā, kur ļoti labi cīnījās pret Itālijas sportisti. Pēc neizšķirta rezultāta tiesnešu balsis sadalījās 2:3 ne mūsu labā - apšaubām lēmums pie ļoti liela Marijas pārsvara cīņas laikā. Itāliete rezultātā šo kategoriju uzvarēja, bet Marijai bija iespēja pacīnīties par bronzu. Vienu cīņu mūsu sportiste uzvarēja, tad piekāpās citai stiprai Itālijas sportistei 0:1 un rezultātā ieņēma 5.vietu.

Marija Luīze startēja arī otrajā kategorijā - kadeti (B) līdz 47 kg, kur tikās praktiski ar tām pašām pretiniecēm. Šoreiz Marija pārliecināti tika finālā, uzvarot trīs cīņas. Finālā mūsu sportiste tikās ar iepriekšējas kategorijas uzvarētāju un spēja skaisti revanšēties par iepriekšēju zaudējumu - 2:1 - un pirmā vieta! Lielisks rezultāts un Marija kārtējo reizi pierāda, ka spēj cīnīties par medaļām jebkurā augstāka līmeņa turnīrā! Apsveicam!

Labi nostartēja kadetu kategorijā līdz 52 kg mūsu puiši - Eduards Sujetovs un Nikita Orlovs. Nikita pirmo cīņu uzvarēja, tad līdzīgi cīnījās pret stipru Itālijas sportistu un zaudēja 1:2, itālis rezultāta ieguva 3.vietu. Eduards pirmajā cīņā uzvarēja, tad zaudēja kategorijas finālistam 2:3 un ieguva iespēju cīnīties par bronzu. Pirmajā "repasāžas" cīņā Eduards uzvarēja, tad, diemžēl, piekāpās cīņā par bronzu 1:2 - rezultātā 5.vieta.

Mūsu treneris Andrejs Ozerovs vīriešu kategorijā līdz 84 kg zaudēja otrajā cīņā bronzas medaļas iegūvējām un palika bez medaļas.

Igors Lesnikovs un Diāna Rozenberga zaudēja pirmajā aplī.

Kopvērtējumā mūsu klubs ar vienu zeltu un divām piektām vietām ieguva 36.vietu.

Asveicam sportistus ar panākumie, pateicamies vecākiem par aktīvu dalību savu bērnu attīstīšanā un kārtējo reizi atgādinām visiem sportistiem - mēs esam spējīgi cīnīties par medaļām jebkuros, pat visaugstākā līmeņa turnīros!

Apsveicam ar uzvarām Ruslanu Sadikovu (Baltijas karatē klubs) un Viktoriju Rezajevu (klubs Bushido).