Jaunumi / Grand Prix Jurmala 2019

14-04-2019

13-14. aprīlī Jūrmalā, JVĢ Sporta hallē notika starptautisks karatē turnīrs “Grand Prix Jurmala 2019”, kas kļuva par augstā līmeņa karatē svētkiem Latvijā. Pasākumu organizēja sporta klubs “IPPON.LV” (valdes priekšsēdētājs – Andrejs Ozerovs) sadarbībā ar Latvijas karatē federāciju.

Turnīrs notiek jau ceturto reizi un šogad pulcēja rekordisku dalībnieku skaitu. 715 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Indijas cīnījās par medaļām 72 individuālajās un 12 komandu kategorijās.

Tiesnešu pārstāvniecība pasākumā bija vēl plašāka – 14 valstis, tai skaitā lielākā daļa – tiesneši ar starptautisku licenci (EKF/WKF) – kopā 20 cilvēki.

Pēc Latvijas un ārvalstu dalībnieku atsauksmēm – turnīrs notika augstākajā organizācijas un sportiskā līmenī, sacensībās piedalījās daudzi Eiropas un Pasaules čempionātu medaļnieki, no kā var secināt, ka turnīrs izsauc interesi tieši augstākā līmeņa sportistiem, treneriem un klubiem.

Turnīra “Grand Prix Jurmala” vairākas īpašības:

·         Lielākas balvu fonds karatē turnīros Baltijā – 5000 eiro (individuālajās kategorijās un komandu kopvērtējumā)

·         Oriģinālas medaļas, kausi un dāvanas visiem medaļniekiem.

·         Tikai olimpiskais formāts (kata un kumite), bez papildus “iesācēju” disciplīnām

·         Galvenais tiesnesis – Robert Hamara (Norvēģija) – Pasaules karatē federācijas sekretārs

 

Prestīžākajā OPEN (bez svara ierobežojuma) kategorijā vīriešiem uzvaru izcīnīja Andrii Toroshanko no Ukrainas, bet sievietēm – Viktorija Rezajeva no Latvijas. Atzīmēsim arī mūsu sportistu panākumus pieaugušo kategorijās:

Marija Luīze Muižniece – 1.vieta -50 kg

Jeļizaveta Kiseļova – 1.vieta -55 kg

Viktorija Rezajeva – 1.vieta -68 kg un Open

 

Komandu kopvērtejumā uzvaru izcīnīja viens no stiprākiem klubiem Eiropā uz doto mirkli – klubs “Sen-Bin” (Ukraina, Kijeva). Otrā vieta apvienotai komandai no Baltkrieviejas – “United Team”, trešā vieta – “Alfa” (Krievija).

Ar turnīra rezultātiem var iepazīties www.karate.lv sadaļā rezultāti.

Sporta klubs “IPPON.LV” pateicas atbalstītājiem par piedāvātām balvām – veikals “Budoland”, “Top Food”, “Long Chips”, “Daba”, “Proffit Line”.