Jaunumi / Pasaules čempionāts 2012

26-11-2012

21-25.novembrī Parīzē notika 21.Pasaules karatē čempionāts (WKF). Turnīrs sapulcēja 113 valstis, pa vienam sportistam kategorijā no katras valsts.

Latvijas Karatē Federāciju pārstavēja komanda no 6 sportistiem – Kalvis Kalniņš, Ruslans Sadikovs, Andrejs Ozerovs, Nikolajs Bodrovs, Kirils Membo un Maksims Lupiks, kopā ar Latvijas karatē izlases treneri Maksimu Ivančikovu.

Kirils Membo kategorijā KATA uzvarēja 1.aplī, tālāk zaudēja Vācijas sportistam.

Kategorijā kumitē līdz 84 kg sporta kluba “IPPON.LV” treneris un sportists Andrejs Ozerovs pirmajā aplī zaudēja Francijas pārstavim, kurš rezultātā ieguva 1.vietu. Turnīrā par 3.vietu Andrejs uzvarēja Kataras un Krievijas sportistus, bet zaudēja Azerbaidžānas pārstavim (3.vieta). Rezultātā mūsu sporitstam augsta 7.vieta.

Ruslan Sadikovs pirmajā cīņā uzvarēja sportistu no Madagaskaras, tomēr tālāk zaudēja Alžīras pārstavim, kurš rezultātā ieguva 3.vietu.

Nikolajs Bodrovs pirmajā cīņā zaudēja sportistam no Dominikānas Republikas un izstājās no sacensībām.

Viesn no čempionāta favorītiem Kalvis Kalniņš pirmajā aplī pēc neizšķirta rezultāta zaudēja ar šaubīgu tiešnešu lēmumu sportistam no Venecuēlas un izstājās no turnīra.

Komandu kumitē Latvijas izlase (Maksims Lupiks, Kalvis Kalniņš, Ruslans Sadikovs, Nikolajs Bodrovs, Andrejs Ozerovs) pirmajā aplī cīnījās pret vienu no favorītiem – Vācijas izlasi. Sīvā cīņā mūsu komanda zaudēja un izstājās no sacensībām. Vācijas izlase apstājās solī no fināla un ieguva rezultātā 5.vietu.

Apsveicam mūsu kluba sportistu un treneri Andreju Ozerovu ar augstu sniegumu!

Sporta klubs “IPPON.LV” un personīgi Andrejs Ozerovs izsaka pateicību Latvijas Karatē Federācijai, Rīgas domei un trenerim Maksimam Ivančikovam par brauciena organizāciju.

Novēlam Latvijas izlasei uzvaras un medaļas augstākajā līmenī!