Jaunumi / Estonian Open - Tallinn Bulldog 2013

04-03-2013

2-3.martā Tallinā notika starptautiskais karatē turnīrs - Estonian Open - Tallinn Bulldog 2013.

Šis turnīrs pelnīti tiek uzskatīts par vienu no prestīžākiem Baltijā - katrā kategorijā piedalījās no 15 sportistiem (pieaugušiem) un līdz 50 (bērnu kategorijās). Sacensībās piedalījās karatisti no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Zviedrijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas.

Pirmajā sacensību dienā startēja kadeti, juniori un pieaugušie. Mūsu klubu pārstavēja Sergejs Očeredņuks, Andrejs Ozerovs un Igors Ponomarenko - veterānu kategorijā (35 gadi un vecāk).

Andrejs Ozerovs kategorijā līdz 84 kg veiksmīgi nocīnījās pret sportistiem no Igaunijas, Baltkrievijas un Latvijas un iekļuva sacensību finālā. Izšķirošajā cīņā mūsu treneris un sportists zaudēja Aleksejam Pavļučenkovam no Baltkrievijas, rezultātā - 2.vieta. OPEN kategorijā Andrejs uzvarēja vienu cīņu un tālāk zaudēja, ieguva 7.vietu.

Sergejs Očeredņuks pieaugušo kategorijā līdz 67 kg zaudēja pirmajā aplī. Kategorijā 18-20 gadi līdz 72 kg mūsu sportists sāka ar divām uzvarām un iekļušanu kategorijās finālā, kur pēc neizšķirta rezultāta zaudēja pēc Hantei (tiesnešu balsojums). Rezultātā - 2.vieta. OPEN kategorijā Sergejs zaudēja 2 cīņās un izstājās no sacensībām.

Igors Ponomarenko gāja uz tatami pēc 12-gadīga pārtraukuma (!!!) - pedējo reizi Igors piedalījās sacensībās 2001.gadā. Diemžēl, medaļu iekarot neizdevās, tomēr tika nodemonstrēts lielisks cīņas gars, tieksme pēc uzvaras un pretiniekiem noteikti nebija viegli. Apsveicam Igoru ar izcilu startu, ceram, ka medaļas  būs jau ļoti drīz!

Otra sacensību diena tika veltīta bērnu kategorijām. Mūsu klubu pārstavēja: Diāna Rozenberga, Marija Luīze Muižniece, Nikita Orlovs, Aleksandrs Oliņš, Sergejs Storožuks, Daniils Suharevs.

Veiksmīgāk par citiem nostartēja Marija Luīze Muižniece. Mūsu sportiste uzvarēja 3 cīņas un piekāpās tikai vienu reizi. Rezultātā - 3.vieta ļoti stipru pretiniecu konkurencē. Apsveicam!

Parējiem mūsu sportistiem medaļas iegūt neizdevās, visi apstājās ļoti tuvu trijniekam. Nikita Orlovs kata kategorijā ieguva 5.vietu, kumitē - 7.vieta. Aleksandrs Oliņš katās - 7.vieta, kumitē zaudēja 1.aplī. Ļoti nedaudz pietrūka Diānai Rozenbergai, lai iegūtu medaļu, mūsu sportiste cīņā par bronzu zaudēja un ieguva 4.vietu starp 16 sportistēm - ļoti labs rezultāts. Daniils Suharevs savā kategorijā ieguva 7.vietu starp vairāk nekā 40 sportistiem. Sergejs Storožuks zaudēja pirmajā aplī un pabeidza sacensības.

Komandu kumitē 10-11 gadi mūsu komanda (Daniils Suharevs, Nikita Orlovs, Sergejs Storožuks) pirmajā aplī pārliecināti uzvarēja komandu no Maskavas, pēc tam zaudēja sportistiem no Baltkrievijas.

Otrajā sacensību dienā mūsu klubam bija savs pārstāvis arī tiesnešu vidū - mūsu kluba treneris un sportists Igors Ponomarenko ļoti labi tika galā ar tiesneša uzdevumiem!

Apsveicam visus "IPPON.LV" sportistus, vecākus, trenerus un līdzjūtējus ar labiem panākumiem augstā līmeņa sacensībās! Gaidīsim jaunas uzvaras!

Paldies vecākiem par atbalstu un palīdzību brauciena organizācijā.

Sacensību rezultāti: Estonian Open 2013 results.xlsx, Tallinn Bulldog results 03032013.xlsx