Jaunumi / Grand Prix Hradec Kralove

29-04-2013

27-28.aprīlī Čehijas pilsētā Hradec Kralove notika starptautisks karatē turnīrs Grand Prix Hradec Kralove World Karate Cup 2013.

Turnīrs sapulcēja 107 klubu sportistus no 17 valstīm. Latviju pārstavēja klubi "IPPON.LV" un Baltijas Karatē klubs.

Mūsu klubu pārstavēja: Andrejs Ozerovs, Nikita Orlovs, Marija Luīze Muižniece, Dans Savickis, Eduards Sujetovs, Aleksandrs Samuļs.

Pirmā sacensību dienā uz tatami izgāja juniori un pieaugušie. Mūsu kluba treneris Andrejs Ozerovs kategorijā līdz 84 kg pēc 3 uzvarām ieguva 1.vietu

OPEN kategorijā 21 sportista konkurencē Andrejs ieguva 2 uzvaras, pēc tam sīvā cīņā piekāpās pretiniekam no Čehijas. Cīņā par bronzu Andrejs zaudēja citam Čehijas pārstāvim un rezultātā ieņēma 5.vietu.

Arī mūsu kluba treneris pēc Ukrainas kluba "Champion" uzaicinājuma piedalījās komandu kumitē sacensībās, kur komanda ieguva 1.vietu. Apsveicam Andreju ar labiem panākumiem!

Otra sacensību diena bija veltīta bērnu kategorijām.

Kata kategorijā 10-11 gadi uz tatami izgāja Nikita Orlovs un Eduards Sujetovs. Mūsu sportisti lieliski demonstrēja kata, tomēr pēc šaubīga tiesnešu lēmuma savas cīņas zaudēja. Nikitam bija iespēja cīnīties turnīrā par bronzu un rezultātā viņš ieguva 7.vietu.

Kumitē sacensībās mūsu klubam gāja labāk. Nikita Orlovs kategorijā 10-11 gadi -30 kg ļoti skaisti un pārliecināti pavadīja visas savas cīņas pret sportistiem no Čehijas un Ukrainas un pēc 4 skaistām uzvarām (7:2, 3:1, 3:0, 4:0) ieguva 1.vietu. Apsveicam Nikitu ar pārliecinošu uzvaru tik augstā līmeņa sacensībās!

Eduards Sujetovs kategorijā 10-11 gadi -35 kg labi cīnījās ar pretinieku no Norvēgijas, tomēr cīņu zaudēja. Diemžēl, Norvēgijas sportists apstājās vienā solī no fināla un nedeva Eduardam iespēju cīnīties par bronzu. Gribam Eduardam atzīmēt īstu cīņas garu un tieksmi cīnīties, neskatoties uz nelielu pieredzi tāda līmeņa turnīros.

Marija Luīze Muižnieca startēja kategorijā 10-11 gadi līdz 35 kf. Mūsu sportiste izcīnīja 3 skaistas uzvaras un iekļuva sacensību pusfinālā. Sīvā cīņā Marijai izdevās pedējā sekundē atspēlēties no rezultāta 0:3, tomēr HANTEI (tiesnešu balsojums) bija pretinieces labā. Cīņā par bronzu Marija neatstāja nekādu izredžu pretiniecei un ieguva 3.vieta starp 19 sportistēm. Atzīmēsim arī, ka mūsu jaunai sportistei tas bija tikai otrais starptautiskais turnīrs!

Dans Savickis un Aleksandrs Samuļs arī pirmo reizi piedalījās tik augsta līmeņa sacensībās. Puiši spēja saņemties, tikt galā ar uztraukumu un parādīt visu, uz ko ir spējīgi. Dans savā cīņā pēc vairākām piezīmēm par kontaktu zaudēja, Aleksandrs pēc līdzīgas cīņas (0:0) zaudēja pēc HANTEI.

Apsveicam visus sportistus un treneri ar labiem panākumiem! Apsveicam arī sportistus, kuriem neizdevās izcīnīt medaļu - jebkurā gadījumā visi ieguva nepieciešamu pieredzi! Apsveicam arī Baltijas Karatē kluba sportistus ar panākumiem!

Pateicamies sportistu vecākiem par atbalstu un brauciena organizāciju! Paldies mūsu līdzjutējiem par lielisku atbalstu sacensībās!