Jaunumi / Budapest Open 2013

19-09-2013

14-15.septembrī mūsu kluba vadošie sportisti uzsāka sacensību sezonu Ungārijā starptaustiskajā turnīrā Budapest Open 2013.

Sacensības sapulcēja sportistus no 23 pasaules valstīm, sportistu līmenis gan bērnu, gan pieaugušo kategorijās bija ļoti augsts.

Klubu "IPPON.LV" parstavēja Marija Luīze Muižniece, Nikita Orlovs, Sergejs Storožuks un treneris Andrejs Ozerovs, kā arī līdzjūtēju grupa - sportisu vecāki.

Pirmajā sacensību dienā uz tatami izgāja pieaugušie sportisti. Mūsu kluba treneris Andrejs Ozerovs piedalījās kategorijā līdz 84 kg. Diemžēl, Andrejam neizdevās uzvarēt un iegūt medaļu individuālajās sacensībās. Komandu kumitē Baltijas karatē kluba komandas sastāvā (Ruslans Sadikovs, Nikolajs Bodrovs, Maksims Lupiks, Andrejs Ozerovs) mūsu treneris izcīnīja 2.vietu (uzvara pret Čili komandu un zaudējums finālā no Francijas/Čehijas komandas).

Otrā sacensību diena bija veltīta bērniem un kadetiem.

Nikita Orlovs kata sacensībās kategorijā 10-11 gadi piekāpās jau pirmajā aplī un izstājās no sacensībām.

Marija Luīze Muižniece piedalījās kategorijā kumite 10-11 gadi līdz 34 kg. Pēc pārliecinošas uzvaras pirmajā aplī mūsu sportiste sīvā cīņā piekāpās nākamai pretiniecei. Cīņā par bronzu Marijai neizdevās uzvarēt un rezultātā - 5.vieta no 13 sportisēm. Marija arī startēja kategorijā 12-13 gadi līdz 43 kg. Pirmo cīņu mūsu sportiste zaudēja pieredzējošai pretiniecei 0:1. Vajadzēja uzvarēt tikai vienu cīņu par bronzu, kurā Marija parādīja īstu cīņas garu, tomēr pēc laika beigšanas rezultāts bija 1:1 un pēc tiesnešu lēmuma uzvara tika piešķirta Marijas pretiniecei. Rezultātā Marijai atkal 5.vieta 18 sportistu konkurencē.

Nikita Orlovs un Sergejs Storožuks piedalījās kategorijā kumite 10-11 gadi līdz 36 kg. Pirmajā aplī abi mūsu sportisti uzvarēja Slovākijas pārstāvjus (Sergejs 6:0, Nikita 2:1). Otrajā aplī Nikita ļoti labi cīnījās pret augsta līmeņa Ungārijas sportistu. 15 sekundes pirms laika beigšanas mūsu sportists bija vadībā ar rezultātu 1:0, tomēr pēc dažām kļūdām zaudēja 1:4. Nikitas pretinieks diezgan viegli aizgāja līdz finālam, tomēr pēc turnīra noteikumiem repasāžā (turnīrs par bronzu) piedalījās tikai pedējie divi finālistu pretinieki, tātad Nikitam nebija iespējas cīnīties par 3.vietu. Sergejs Storožuks savā otraja cīņā arī pret Ungārijas sportistu pirmais zaudēja punktu un nespēja atspēlēties. Rezultāta zaudējums 0:2.

Neskatoties uz to, ka mūsu sportistiem neizdevās iegūt medaļas, visi nostartēja ļoti labi un ieguva ļoti labu pieredzi tik augstā līmeņa turnīrā.

Apsveicam mūsu sportistus un vecākus ar labo rezultātu. Apsveicam arī Baltijas karatē kluba sportistus ar izcīnītām medaļām! Liels paldies mūsu līdzjūtēju grupai par atbalstu un palīdzību! Jau pavisam drīz nākamās sacensības un, cerēsim, jaunas uzvaras!