Jaunumi / Turkish Open Karate Tournament 2014

23-03-2014

No 21.līdz 23.martam Stambulā (Turcija) notika prestīžs karate turnīrs – Turkish Open Karate Tournament 2014.

Sacensības sapulcēja vairāk par 1500 sportistiem no 46 pasaules valstīm. Latviju turnīrā pāstavēja Latvijas Karatē Federācijas klubi – „IPPON.LV” un „Baltijas Karate klubs”.

No mūsu kluba sacensībās piedalījās: Marija Luīze Muižniece, Nikita Orlovs, Igors Lesnikovs, Vadims Vasilenko un treneris Andrejs Ozerovs. Atzīmēsim, ka priekš jauniem karatistiem šis bija tikai pirmais tāda mēroga turnīrs sporta dzīvē.

Pirmā sacensību diena bija veltīta bērnu kata un kumite kategorijām. Nikita Orlovs kategorijā KATA 10-11 gadi spēja uzvarēt divus pretiniekus no Bulgārijas, tālāk bija stiprāks arī par Alžīrijas sportistu un tikai pusfinālā piekāpās vēl vienam Bulgārijas sportistam. Izšķirošajā cīņā par bronzu Nikita parādīja spēcīgu raksturu un uzvarēja Krievijas sportistu. Rezultātā – 3.vieta 30 sportistu konkurencē.

Kumite sacensībās Nikita Orlovs startēja kategorijā 10-11 gadi līdz 32 kg. Pirmas divas cīņas mūsu sportists pavadīja ļoti pārliecinoši un skaisti – uzvaras pret Turcijas sportistiem 9:0 un 6:0. Trešajā cīņā Nikita bija stiprāks par Bulgārijas sportistu 3:1. Pusfinālā mūsu sportists visas cīņas garumā bija vadībā, bet diemžēl pedējās sekundēs tiesneši ieskaitīja sportistam no Azerbaidžānas šaubīgus 3 punktus un rezultātā zaudējums 2:3. Cīņā par medaļu Nikita no sākuma zaudēja, bet tālāk spēja izlīdzināt cīņu un uzvarēt savu pretinieku (7:2). Rezultātā bronza starp 34 dalībniekiem. Apsveicam Nikita ar lielisku startu sacensībās!

Marija Luīze Muižniece startēja kategorijā 12-13 gadi līdz 41 kg. Mūsu sportisti pārliecinoši uzvarēja pirmo cīņu (6:0), tālāk zaudēja nākamai čempionei no Ukrainas un ieguva iespēju cīnīties par 3.vietu. Pirmajā cīņā Marija nedeva pretiniecei nekādu cerību uz uzvaru (4:0), bet izšķirošajā sparingā par bronzu zaudēja pretiniecei no Alžīrijas (1:3) pēc šaubīga tiesnešu lēmuma. Rezultātā mūsu sportistei 5.vieta. Apsveicam!

Vadims Vasilenko un Igors Lesnikovs startēja kategorijās 12-13 gadi -42 kg un -58 kg. Abi mūsu sportisti centās parādīt maksimāli labu rezultātu, bet pietrūka pieredzes un uzvaras iegūt neizdevās. Cerēsim, ka iegūta pieredze palīdzēs mūsu sportistiem cīnīties par medaļās nākamreiz!

Mūsu kluba treneris Andrejs Ozerovs startēja sacensību pedējā dienā. Komandu kumite Latvijas izlases sastāvā Andrejs ieguva 5.vietu (uzvara par Turkmenistānas komandu, dramatisks zaudējum pret Alžīriju un Ukrainu). Individuālajā kategorijā -84 kg sacensības sākās ne visai veiksmīgi – Andrejs piekāpās Krievijas sportistam (pēc hantei). Tomēr krievs pēc tam visas savas cīņas vinnēja un iekļuva finālā. Andrejs ieguva iespēju cīnīties par bronzu un šo iespēju veiksmīgi izmantoja – uzvaras pret Nīderlandes, Turcijas un Francijas sportistiem. Rezultātā bronza. Apsveicam!

Apsveicam visus mūsu klubas sportistus  ar lielisku startu tik nopietnā turnīrā. Apsveicam arī „BKK” sportistus ar uzvarām. Paldies sportistu vecākiem par atbalstu! Gaidām jaunas uzvaras!