Jaunumi / Baltic Grand Prix Budo Cup 2014

26-05-2014

24.maijā Igaunijas galvaspilsētā notika viens no pedējiem sezonas turnīriem - Budo Cup 2014.

Sacensības tika organizētas jau 20-to reizi un pēc tradīcijas sapulcēja daudz spēcīgu sportistu (vairāk par 500) no 9 valstīm.

Mūsu klubu pārstāvēja komanda no trīs sportistiem - Nikita Orlovs, Marija Luīze Muižniece, Daniils Suharevs - kopā ar treneri Andreju Ozerovu. Arī turnīrā piedalījās mūsu kluba tiesnesis - Igors Ponomarenko.

Nikita Orlovs startēja kata un kumite. Kata sacensībās mūsu sportistam izdevās uzvarēt pirmajās divās cīņās, pēc tam Nikita piekāpās pretiniekam no Baltkrievijas. Kumite sacensībās Nikitam gāja daudz labāk: 27 sportistu konkurencē viens no mūsu kluba līderiem neatstāja saviem pretiniekiem iespējas uzvarēt - piecas uzvaras piecās cīņās un pelnīta zelta medaļa. Palildus zelta medaļai Nikita vēl tika apbalvots par 2.vietu Igaunijas karatē līgas kopvertējumā, neskatoties uz to, ka piedalījās tikai divos turnīros no septiņiem. Apsveicam ar teicamu rezultātu!

Marija Luīze Muižniece startēja kategorijā 12-13 gadi līdz 43 kg. Mūsu sportiste uzvarēja pirmajā cīņā, pēc tam ļoti labi cīnījās pusfinālā un bija vadībā 2:0, tomēr pretiniece no Baltkrievijas spēja nopelnīt 3 punktus un izcīnīja uzvaru. Marijai sanāca saņemties un pārliecinoši uzvarēt divas cīņas par bronzas medaļu, rezultātā - 3.vieta.

Daniils Suharevs kategorijā 10-11 gadi +42 kg uzvarēja pirmo cīņu, bet otrajā piekāpās savam pretiniekam un pabeidza sacensības.

Apsveicam sportistus un treneri ar labiem panākumiem! Novēlam veiksmi un spēkus pedējā sezonas turnīrā - Latvijas čempionātā bērniem, kas notiks 31.maijā Madonā.