Jaunumi / Minsk Open - Sanker Cup 2014

06-10-2014

4-5.oktobrī Baltkrievijas galvaspilsētā notika jubilejas, jau 10-ais karate turnīrs Minsk Open - Sanker Cup 2014.

Sacensībās piedalījās vairāk par 500 sportistiem no Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Kazahstānas, Izraēlas, Irākas, Latvijas.

Latvijas karatē federāciju pārstavēja klubi "IPPON.LV" un "Baltijas Karate klubs" ar treneriem Andreju Ozerovu, Ruslanu Sadikovu un Aleksandru Stoļarovu.

Pirmajā dienā startējas kadeti, juniori un pieaugušie sportisti.

Marija Luīze Muižniece kategorijā 14-15 gadi līdz 47 kg lieliski nocīnījas trīs cīņas, divās no kurām ļoti pārliecinoši un skaisti uzvarēja un tikai cīņā par zeltu pedējās sekundēs mūsu sporiste zaudēja vecākai un pieredzējošākai pretiniecei no Krievijas - 1:0. Rezultātā 2.vieta vecākajā kagegorijā.

Mūsu kluba treneris Andrejs Ozerovs vīriešu kategorijā līdz 84 kg pārliecināti tika pusfinālā, kurā pēc pamatlaika bija neizšķirts (0:0) un pēc tiesnešu lēmuma uzvaru svinēja Andreja pretinieks. Rezultātā mūsu trenerim 3.vieta.

Vīriešu OPEN kategorijā (bez svara ierobežojuma) lieliski nostartēja Latvijas pārstāvji - mūsu treneris Andrejs Ozerovs un Ruslans Sadikovs (BKK). Sportisti vēlreiz nodemonstrēja augstu klasi un iztika kategorijas finālā, uzvarējot pretiniekus no Krievijas un Baltkrievijas. Finālcīņā uzvaru svinēja Ruslans Sadikovs (1:0), Andrejam Ozerovam - 2.vieta.

Otrajā dienā sacensībās piedalījās bērni līdz 13 gadiem.

Vislabākus rezultātus no mūsu kluba sportistiem sasniedza Nikita Orlovs un Marija Luīze Muižniece.

Nikita kategorijā kata 12-13 gadi ieguva 5.vietu. Kumite kategorijā 12-13 gadi līdz 40 kg mūsu sportists lieliski tika galā ar saviem pretiniekiem, kā arī ar tiesnešu kļūdām - rezultātā pēc četrām aizvadītām cīņām mūsu sportists ieguva 3.vietu un bronzas medaļu, zaudējot tikai kategorijas uzvarētājam 2:3. Atzīmēsim, ka cīņā par bronzu Nikita uzvarēja trīs cīņas pēc kārtas praktiski bez atpūtas. Kategorijā 12-13 gadi līdz 45 kg Nikita Orlovs svinēja trīs uzvaras un iztika pusfinālā, kurā zaudēja pretiniekam no Maskavas. Cīņā par bronzu pēc neizšķirta rezultāta uzvarēja Nikitas pretinieks ar tiesnešu lēmumu. Mūsu sportistam 5.vieta.

Marija Luīze Muižniece startēja kategorijā 12-13 gadi līdz 40 kg. Mūsu sportiste pārliecināti uzvarēja pirmajā cīņā un iztika sacensību pusfinālā. Cīņa par iziešanu finālā bija ļoti grūta un sīva. Veiksmīgāka, diemžēl, bija Marijas pretiniece. Mūsu sportistei rezultātā 3.vieta un bronzas medaļa.

Īpaši atzīmēsim Mihaila Savicka startu. Priekš mūsu jauna sportista tās bija pirmās sacensības kata kategorijā - un uzreiz tik augstā līmenī. Mihailam ir tikai 6 gadi, tomēr viņš ļoti pārliecināti nodemonstrēja kata kategorijā 8-9 gadi. Kaut arī mūsu sportists zaudēja, tas deva ļoti labu pieredzi un motivāciju talākiem treniņiem.

Parējiem mūsu sportistiem neizdevās pacīnīties par medaļām - zaudēja pirmajā-otrajā aplī. Cerēsim, ka kļūdas tiks izanalizētas un pozitīvie rezultāti atnāks ļoti drīz.

Apsveicam visus sportistus, vecākus un treneri ar izcīnītām medaļām. Apsveicam arī "Baltijas Karate kluba" sportistus ar izcīnītām medaļām!

Atsevišķi pateicamies Savicku un Orlovu ģimenēm par palīdzību braucienā. Neskatoties uz visādām problēmām - mēs laicīgi paspējām izbraukt no Baltkrievijas un veiksmīgi atgrizāmies mājās! :)