Jaunumi / WKF Pasaules čempionāts 2014

11-11-2014

5-9.novembrī Bremenā (Vācija) notika divu gadu galvenais karatē pasākums - Pasaules čempionāts pieaugušajiem sportistiem.

Notikums bija patiešām nopietns - 976 dalībnieki no 116 pasaules valstīm. Nav daudz sporta veidu, kuri  var lepoties ar tik lielu pārstavniecību Pasaules čempionātos.

Latvijas Karatē federāciju pārstavēja komanda no 7 sportistiem, kuru vidū arī mūsu kluba treneris Andrejs Ozerovs, un arī Latvijas izlases galveno treneri - Maksimu Ivančikovu.

Diemžēl, nevienam no mūsu sportistiem neizdevās izcīnīt medaļu. Vislabāk nostartēja Viktorija Rezajeva (uzvarēja 3 cīņas un zaudēja bronzas medaļas iegūvējai no Austrijas) un Kirils Membo (ieguva 9.vietu kata kategorijā). Andrejs Ozerovs pirmajā aplī tikās ar sportistu no Irānas un sīvā cīņā zaudēja 2:3.

Komandu kumitē Latvijas izlase zaudēja Krievijas komandai.

Rezultātā Latvijas komanda atbrauca no Pasaules čempionāta bez īpašiem panākumiem, tomēr ar nopietnu motivāciju trenēties un gatavoties nākamie lieliem turnīriem. Medaļu kopvērtējumā par līderi kļuva Japānas komanda, otrajā vietā Ēģipte, trešajā - Francija. Atzīmēsim, ka tikai 19 valstis no 116 spēja izcīnīt medaļas galvenās sacensībās karatē pasaulē.

Izņemot pamatturnīru, šajās dienās notika arī Pasaules čempionāts cilvēkiem ar ierobežotām iespējām. Tas bija patiešām grandiozs notikums! Izsakām cieņu šiem cilvēkiem un arī viņu treneriem par tik grūtu darbu un augstajiem sasniegumiem!

Novēlam Latvijas sportistiem panākumus treniņos un augstākā līmeņa sacensībās!