Jaunumi / World Harasuto Cup 2015

10-03-2015

7-8.martā Polija pilsētā Lodža notika starptautisks karatē turnīrs World Harasuto Cup 2015.

Sacensībās piedalījās 720 sportisti no 14 valstīm, kopumā tika parstāvēti 94 sporta klubi.

Latvijas karatē federāciju parstavēja klubi
"IPPON.LV", "Salaspils Karate klubs", "Samurai", "Tīģeris".

Mūsu komanda šoreiz sastavēja no 6 sportistiem - Marija Luīze Muižniece, Diāna Rozenberga, Igors Lesnikovs, Nikita Orlovs, Sergejs Storožuks, Eduards Sujetovs - un treneris Andrejs Ozerovs.

Pirmajā dienā startēja Diāna Rozenberga un Andrejs Ozerovs. Diāna kategorijā 16-17 gadi +59 kg ļoti labi cīnījās, tomēr līdz medaļai nedaudz pietrūka - 5.vieta.

Andrejs Ozerovs kategorijā līdz 84 kg zaudēja, tomēr labi nostartēja kategorijā OPEN - 2 uzvaras (5:0, 8:0) un pirmā vieta! Apsveicam!

Otrā diena bija paredzēta bērnu kategorijām līdz 15 gadiem.

Eduards Sujetovs kata kategorijā 12-13 gadi ieguva 7.vietu. Kumite kategorijā Eduards uzvarēja pirmajā aplī (2:0), tālāk zaudēja (0:4) un izstājās no sacensībām.

Nikita Orlovs kategorijā 12-13 gadi līdz 45 kg uzvarēja 2 cīņas, tad 1/4 finālā zaudēja pretiniekam no Baltkrievijas un izstājās no turnīra. Sergejs Storožuks šajā kategorijā zaudēja pirmajā aplī sportistam no Zviedrijas, tad cīnījās par 3.vietu. Pirmajā cīņa Sergejs uzvarēja (7:1), tālāk zaudēja sportistam no Dānijas un ieguva 7.vietu.

Marija Luīze Muižniece kategorijā 12-13 gadi līdz 43 kg uzvarēja visās 4 cīņās (2:1, 4:0, 5:0, 3:1) un ieguva 1.vietu! Kategorijā 14-15 gadi līdz 47 kg Marija Luīze nostartēja ļoti cienīgi un ieguva 2.vietu. Apsveicam Mariju Luīzi ar kārtējām uzvarām!

Diāna Rozenberga 14-15 gadu kategorijā +54 kg ieguva 7.vietu.

Igors Lesnikovs startēja kategorijā 14-15 gadi līdz 63 kg. Mūsu sportists ļoti pārliecināti nocīnījās visas cīņas, demonstrējot lielisku garu un tehniku. Pirmajā aplī Igoram bija pretinieks no Polijas, kuru mūsu sportists uzvarēja 2:0, tad sīvā cīņā Igors zaudēja pedējā sekundē pretiniekam no Dānijas (0:1) un guva iespēju cīnīties par bronzu. Cīņā par medaļu Igors bija daudz stiprāks par savu pretinieku, bija vadībā 1:0, tomēr pēc diviem tīriem sitieniem pa korpusu pretinieks aizgāja pie ārta un demonstrēja, ka negrib turpināt cīņu. Diemžēl, tiesneši nolēma, ka Igora sitiens bija parāk stiprs un diskvalificēja mūsu sportistu. Rezultātā Igoram 5.vieta, kuru mēs droši varam uzkatīt  par bronzu!

Sacensību noslēgumā bija komandu kumite kategorijas. Kategorijā 12-13 gadi par medaļām cīnījās 14 komandas. Mūsu puiši (Eduards Sujetovs, Sergejs Storožuks, Nikita Orlovs) no sākuma uzvarēja Slovākijas komandu, tad sīvā cīņā zaudēja komandai no Dānijas, kura rezultātā iekļuva finālā. "Bronzas" turnīrā mūsu sportisti uzvarēja komandu no Polijas un mačā par medaļu izcīnīja uzvaru pret citu Dānijas komandu. Rezultātā 3.vieta ļoti spēcīgā kategorijā. Apsveicam puišus!

Apsveicam sportistus, treneri un vecākus ar kārtējiem panākumiem! Paldies vecākiem par atbalstu un palīdzību!