Jaunumi / 5th SKDUN European Karate championship

20-04-2015

18-19.aprīlī Daugavpilī notika 5.SKDUN Eiropas karatē čempionāts.

Sacensībās piedalījās ap 700 sportistiem no vairāk kā 20 valstīm. Turnīrs pagāja augstā sportiska un organizācijas līmenī.

Turnīrs notika pēc SHOBU IPPON noteikumiem (līdz 2 punktiem, ar atļautu kontrolējamu kontaktu galvā).

Mūsu klubs izmantoja iespēju nostartēt "mājās" Eiropas čempionātā un devās uz Daugavpili 10 sportistu sastāvā.

Pirmā sacensību diena bija veltīta bērnu kategorijām.


Nikita Orlovs kategorijā 12-13 gadi līdz 40 kg pārliecināti iekļuva pusfinālā, kur zaudēja pretiniekam no Rumānijas, rezultātā mūsu sportistam 3.vieta un bronza!

Sergejs Storožuks kategorijā 12-13 gadi līdz 45 kg uzvarēja divas cīņas un iekļuva sacensību finālā, kur sīvā cīņā piekāpās pretiniekam no Rumānijas, rezultātā Sergejam  2.vieta un sudrabs.

Aleksandrs Samuļs kategorijā 12-13 gadi līdz 50 kg ļoti labi cīnījās un pēc divām smagām uzvarām iekļuva sacensību finālā. Izšķirošajā cīņā Aleksandrs zaudēja, rezultātā 2.vieta un sudrabs!

Marija Luīze Muižniece kategorijā 12-13 gadi līdz 45 kg cīnījās pret sportisti no Baltkrievijas. Marija bija daudz stiprākā gan tehniski, gan taktiski, bija vadībā ar 1:0 un uztaisīja lielisku apsteigšanu ar roku galvā. Diemžēl, tiesneši nolēma, ka bija parkāpums un iedeva brīdinājumu par konktaktu. Nākamajā epizodē Marija uztaisīja lielisku sitienu ar kāju galvā, pretiniece nokrita uz zemi un radīja, ka nevēlas turpināt cīņu. Tiesneši pēc ilgas sarunas pieņēma lēmumu par mūsu sportistes diskvalifikāciju un Marija palika bez medaļas. Pateiksim arī, ka sportiste no Baltkrievijas turpināja sacensības un ieguva šajā kategorijā 1.vietu.

Pēc šīs epizodes ar organizatoru un galvenā tiesneša atļauju Marija Luīze Muižniece bija pieteikta arī svara kategorijā +45 kg. Šajā kategorijā mūsu sportiste pārliecināti un skaisti uzvarēja divas cīņas un iekļuva finālā. Cīņā par zeltu Marija Luīze piekāpās daudz lielākai un smagākai sportistei un ieguva 2.vietu. Apsveicam!

Otrajā sacensību dienā startēja mūsu kluba treneris Andrejs Ozerovs. Vīriešu kategorijā līdz 85 kg Andrejs diezgan pārliecināti uzvarēja sportistus no Bulgārijas, Serbijas un Rumānijas un iekļuva finālā, kur uzvarēja vēl vienu Bulgārijas pārstavi. Rezultātā Andrejam Ozerovam 1.vieta. Apsveicam!

OPEN kategorijā Andrejs pirmajā cīņā uzvarēja Bulgārijas sportistu. Otrajā aplī mūsu treneris tikās ar pretinieku no Moldovas. Pēc pamatlaika un pirmā papildus laika rezultāts bija 1:1 un likās, ka būs otrais papildlaiks. Tomēr, pēc nezināmiem kritērijiem, tiesneši atdeva uzvaru Moldovas sportistam, kurš tālāk viegli uzvarēja 4 cīņas un ieguva 1.vietu.

Apsveicam visus mūsu sportistus ar lielisku startu un Eiropas čempionāta medaļnieku tituliem!

Apsveicam arī citu Latvijas klubu sportistus ar sasniegumiem!

Novēlam parējiem sportistiem veiksmi nākamajos turnīros!

Paldies sportistu vecākiem par atbalstu!