Jaunumi / Eiropas čempionāts kadetiem, junioriem un U21.

09-02-2016

5-7.februārī Limassolā (Kipra) noticis Eiropas čempionāts kadetiem, junioriem un U21, kurā piedalījās arī Latvijas izlase.

Turnīrā piedalījās sportisti no 48 valstīm, pa vienam sportistam no valsts katrā kategorijā. Latvijas izlases komandu parstāvēja 16 sportisti, 4 treneri un 2 tiesneši.


Diemžēl, mūsu sportistiem neizdevās izcīnīt godalgotas vietas. Atzīmēsim Vladislava Šilonosova 7.vietu kadetu kategorijā +70 kg un Alīnas Kornišovas 7.vietu junioru kategorijā līdz 59 kg. Parējie sportisti zaudēja pirmajā-otrajā aplī.

Mūsu kluba sportisti nostartēja sekojoši:

Eduards Sujetovs (kadeti līdz 52 kg) zaudēja pirmajā aplī (0:1) sportistam no Melnkalnes.

Marija Luīze Muižniece (kadeti līdz 47 kg) zaudēja pirmajā aplī pretiniecei no Portugāles (0:0, 1:4 pēc Hantei).

Diāna Rozenberga (kadeti +54 kg) pirmajā cīņā uzvarēja pretinieci no Kipras (2:0), tad zaudēja sportistei no Vācijas (0:2)

Igors Lesnikovs (kadeti līdz 70 kg) zaudēja pirmajā aplī pretiniekam no Zviedrijas (0:5).

Neskatoties uz ļoti nopietnu sagatavošanos Eiropas čempionātas, nometni brīvlaikā, kā arī pārbaudes turnīrus, mūsu sportistiem joprojām neizdodas izcīnīt augstas vietas svarīgākos turnīros. Iemesli - ļoti augsts konkurences līmenis, uztraukums un nepietiekoša pieredze tik nopietnos pasākumos. Treneri un sportisti izanalizēs situāciju, izdarīs secinājumus un turpinās ceļu pie medaļām no svarīgākiem turnīriem! Vēlam veiksmi un ļoti ticam, ka viss sanāks!

Atzīmēsim arī mūsu tiesnešu - Igora Ponomarenko un Santas Drozdovas - darbu. Viņi ļoti cienīgi izskatījās start Eiropas labākiem tiesnešiem un savu iespēju robežās cenšas pacelt Latvijas karatē līmeni.