Jaunumi / Grand Prix Hradec Kralove World Karate Cup 2016

01-05-2016

Pagājušās brīvdienās Čehijas pilsētā Hradec Kralove noticis prestīžs karatē turnīrs Grand Prix Hradec Kralove World Karate Cup 2016.

Sacensībās piedalījās vairāk par 800 sportistiem no 12 valstīm (Latvija, Čehija, Slovākija, Polija, Norvēģija, Ukraina, Nīderlande, Austrija, Vācija, Armēnija, Zviedrija, Ungārija).

Praktiski visi Latvijas vadošie klubi (IPPON.LV, Baltijas Karate klubs, Fudzi, Salaspils Karate klubs, TAN) apvienojās zem viena nosaukuma - Latvian Karate Federation. Tiesāšanā piedalījās arī 3 Latvijas Karatē federācijas tiesneši, starp kuriem arī Igors Ponomarenko (klubs "IPPON.LV").

Mūsu klubu pārstavēja 8 pieredzējušie sportisti, kuri lieliski sevi parādīja - bez medaļām neatgriezās neviens (!!!) mūsu sportists!

Pirmajā turnīra dienā lieliski nostartēja Marija Luīze Muižniece - 1.vieta kategorijā U16 -47 kg (4 uzvaras) un 2.vieta kategorijā U18 -48 kg (2 uzvaras un zaudējums finālā).

Igors Lesnikovs pārliecināti cīnījās kategorijā U16 -70 kg - skaistas, spilgtas cīņas un tieksme pēc uzvaras atnesa mūsu sportistam 3.vietu (2 uzvaras, viens zaudējums).

Lieliski nostartēja Eduards Sujetovs (U16 -52 kg) - tika līdz pusfinālam sīvā cīņā (3 uzvaras), tad piekāpās cīņā par iziešanu finālā, tomēr spēja izcīnīt uzvaru mačā par bronzu - rezultātā 3.vieta! 

Andrejs Ozerovs izcīnīja 3.vietu vīriešu kategorijā līdz 84 kg.

Komandu sacensībās mūsu sportisti arī ieguva godalgotas vietas: kategorijā 14-15 gadi Latvijas Karatē federācijas komanda (Igors Lesnikovs, Eduards Sujetovs, Dans Kravčenko, Gustavs Kovoļovs) izcīnīja 3.vietu.

Mūsu meitenes (Diāna Rozenberga, Alina Kornišova, Erika Koridze) ieguva 2.vietu kategorijā 16-17 gadi.

Otrajā sacensību dienā lieliski sevi parādīja mūsu puiši vecumā 12-13 gadi. 

Nikita Orlovs iekļuva finālā kategorijā U14 -39 kg, izcīnot 3 skaistas uzvaras un nezaudējot nevienu punktu. Mačā par zeltu mūsu sportists spēja izcīnīt grūtu uzvaru - 1.vieta!

Daniils Suharevs kategorijā U14 +60 kg aizgāja līdz pusfinālam, kur piekāpās sportistam no Nīderlandes (0:1), bet spēja saņemties un cīņā par bronzu uzvarēja ar rezultātu 9:0 - 3.vieta!

Nedaudz pietrūka līdz individuālai medaļai Sergejam Storožukam - mūsu sportists ļoti labi cīnījās, tomēr pusfinālā pedējās sekundēs palaida uzvaru un piekāpās arī cīņā par bronzu pēc hantei (tiesnešu balsojums), rezultātā 5.vieta.

Komandu sacensībās 12-13 gadi mūsu komanda (Nikita Orlovs, Sergejs Storožuks, Daniils Suharevs) iekļuva finālā, uzvarot stipras Čehijas un Polijas komandas, tad, diemžēl, sīvā un beskompromisā cīņā piekāpās finālā - 2.vieta!

Apsveicam visus mūsu kluba sportistus, vecākus un treneri ar lielisku startu un izciliem rezultātiem! Mēs kārtējo reizi pierādījām, ka esam augstā līmenī un gatavi cīnīties par uzvaru ar jebkuriem pretiniekiem!

Apsveicam sportisus un trenerus arī no citiem Latvijas klubiem - Baltijas Karate klubs, Fudzi, Salaspils Karate klubs, TAN, Vitus, Samurai- ar izcīnītām medaļām! Latvijas komanda vēlreiz lieliski parādīja sevi un pacēla Latvijas karatē reputāciju starptautiskajā līmenī! Pateicamies mūsu kolēģiem no Latvijas un Igaunijas (Dmitrijs Lahtikovs) par lielisku kopīgu braucienu!