Jaunumi / WKF Karate Youth Camp & Karate1 World Cup 2016

06-07-2016

No 27.jūnija līdz 3.jūlijam Umagā (Horvātija) pie Adriatikas jūras notika WKF treniņnometne-seminārs un Pasaules Kauss WKF Karate1 Youth Cup 2016 sportstiem no 10 līdz 20 gadiem.

Pasākums šogad sapulcēja sportistus no visiem kontinentiem, vairāk par 1000 cilvēku no 53 valstīm. Seminārs bija organizēts lieliskā draudzīgā un pozitīvā atmosfērā, treniņus vadīja Pasaules vadošie treneri un sportisti, kuri dažādos gados ir bijuši Pasaules čempioni.

Jauniem sportistiem bija unikāla iespēja patrenēties pie tādiem meistariem kā Rafaels Agajevs, Duglas Brose, Predrags Stojadinovs, Davide Benetello, Rika Usami, Luka Valdesi. Treniņi, īpaši pie Rafaela Agajeva un Duglasa Brose, bija pilni ar interesantiem uzdevumiem, kā arī ar daudzām motivācijas "spēlēm" no pasaules vadošiem karatē meistariem.

Pēc semināra noticis oficiāls WKF turnīrs starp jauniešiem - WKF Karate1 Youth Cup, kuru sauc arī par Pasaules Kausu karatē.

Turnīrs tika organizēts augstā līmenī, tiesāšana bija objektīva un kvalitatīva, praktiski viss bija atbilstoši iepriekš paziņotam laika sarakstam, daudz sportisti ir savu valstu jauniešu izlašu biedri. Lielākā daļā kategoriju bija no 15 līdz pat 40 sportistiem, tātad, katra medaļa devās ļoti smagi un tikai sīvā cīņā.

Mūsu klubu šajā grandiozā pasākumā pārstavēja 6 sportisti (Igors Lesnikovs, Marija Luīze Muižniece, Sergejs Storožuks, Diāna Rozenberga, Nikita Orlovs, Eduards Sujetovs) kopā ar treneri Andreju Ozerovu. Ar mums bija arī Emīls Jankausks no Salaspil Karatē kluba.

Patīkami pateikt, ka mūsu sportisti ļoti cienīgi sevi parādīja tik nopietnā karatē pasākumā. Rezultātā mājās mēs braucām ar 4 medaļām!

Sergejs Storožuks spēja uzvarēt pretiniekus no Rumānijas un Krievijas, tad piekāpās sportistam no Bosnijas un Hercegovinas, bet mačā par bronzu sīvā cīņā uzvarēja Anglijas pārstāvi. Rezultātā 3.vieta un bronzas medaļa.

Marija Luīze Muižniece uzvarēja savas konkurentes no Slovākijas un Itālijas, tad ļoti saspringtā cīņā zaudēja sportistei no Bosnijas un Hercegovinas. Cīņa par trešo vietu bija ļoti sīva, bija daudz lielisku darbību mūsu sportistes izpildījumā, kā arī vairākas kļūdas no tiesnešiem, kuri nepareizi uzņēma laiku. Rezultātā abas sportistes mača beigās bija gandrīz bez spēkiem no uztraukuma un slodzes. Par laimi, Marijai Luīzei izdevās saglabāt punktu starpību, kura bija uzkrāta cīņas sākumā - 5:2 un vēl viena bronzas medaļa!

Igors Lesnikovs  pirmajā aplī uzvarēja sportistu no Horvātijas, tad bija stiprāks par Indijas pārstāvi, nākama uzvara bija pret čehu. Pusfinālā mūsu sportists piekāpās kategorijas uzvarētājam no Melnkalnes, bet cīņā par bronzu pārliecināti (neskatoties uz to, ka punktus dabūja tikai pedējā sekundē) uzvarēja Slovēnijas sportistu. Rezultātā 3.vieta un bronza!

Nikita Orlovs, Diāna Rozenberga, Eduards Sujetovs zaudēja jau pirmajā aplī, tomēr diezgan labi cīnījās - nedaudz nepaveicās.

Apsveicam mūsu uzvarētājus ar lielisku sezonas noslēgumu tik nopietnā turnīrā. Apsveicam arī Emīlu Jankausku ar izcīnītu bronzas medaļu. Paldies visiem sportistu vecākiem par atbalstu. Liels Paldies Nataljai, Elīnai, Marinai un Sergejam par to, ka mūsu sportisti un treneris vienmēr bija labi paēduši un varēja vairāk spēku veltīt tieši sporta pasākumiem!

Ar šo sezona 2015-2016 mums ir noslēgta. Pēc nelielas atpūtas sākam sagatavošanu jaunam sezonam - jau 18.jūlijā dodamiem uz nometni! Visa informācija par nometni tiks publicēta tuvākajā laikā!