Jaunumi / Euro Grand Prix Pilsen 2016

04-10-2016

1-2.oktobrī Čehijas pilsētā Plzeņ noticis ikgadējs starptautisks karatē turnīrs "Euro Grand Prix Pilsen 2016".

Sacensības sapulcēja vairāk par 700 sportistiem no 18 valstu 125 klubiem. Latvijas Karatē federāciju pārstavēja klubu "IPPON.LV", "Baltijas karate klubs", "Fudzi SK", "Kadzan", "TAN" sportisti, kā arī tiesneši, starp kuriem mūsu kluba un LKF galvenais tiesnesis Igors Ponomarenko.

Pirmkārt, gribētos atzīmēt lielisku turnīra organizāciju - plaša zāle, kvalitatīva tiesāšana, augsts sportistu līmenis, praktiski visas kategorijas gāja pēc iepriekš paziņota saraksta.

Mūsu klubu šoreiz pārstavēja diezgan mazs sportistu skaits - Marija Luīze Muižniece, Eduards Sujetovs, Nikita Orlovs, Aleksandrs Oliņš, Andrejs Ozerovs. Visi mūsu sportisti ļoti labi sevi parādīja un rezultātā mums ir trīs medaļas!

Pirmajā sacensību dienā kategorijā kadeti līdz 52 kg labi nostartēja Eduards Sujetovs un Nikita Orlovs. Ediks lieliskā stilā tika līdz pusfinālam, uzvarot ļoti stiprus konkurentus. Diemžēl, tikt finālā neizdevās - zaudējums pēc "hantei". Mačā par bronzu mūsu sportists nodemonstrēja lielisku tehniku un cīņas garu - rezultātā bronza! Apsveicam!

Nikita Orlovs arī tika līdz pusfinālam, kur zaudēja kategorijas uzvarētājam no Izraēlas. Diemžāl, Nikitam neizdevās uzvarēt cīņu par bronzu un rezultātā 5.vieta. Cienīgi, kaut arī bez medaļas.

Mūsu kluba treneris Andrejs Ozerovs startēja OPEN kategorijā. Andrejam izdevās uzvarēt sportistus no Šveices (5:1), Polijas (4:0), Belģijas (5:1) un tikt finālā. Cīņā par pirmo vietu mūsu treneris ļoti sīvā cīņā spēja uzvarēt pretinieku no Polijas (4:3) un rezultātā zelts. Apsveicam!

Marija Luīze Muižniece kadetu kategorijā zaudēja pretiniecei no Krievijas (0:3) un izstājās no cīņas par medaļām. Tomēr otrajā dienā junioru kategorijā Marija Luīze no sākuma uzvarēja Čehijas sportisti (4:1), pēc tam pārliecināti revanšējās cīņā pret Krievijas sportisti (viņa ir Eiropas čempionāta sudraba medaļas īpašniece), bet finālā neatstāja nekādas iespējas sportistei no Slovākijas (8:0) - cīņa turpinājās nedaudz ilgāk par minūti. Rezultātā zelts vecākajā kategorijā. Apsveicam!

Aleksandrs Oliņš kategorijā 12-13 gadi līdz 45 kg lieliski cīnījās, spēja uzvarēt sportistus no Čehijas un Krievijas, tad 1/4 finālā sīvā cīņā piekāpās Belģijas sportistam (2:3) un izstājās no sacensībām.

Klubu kopvērtējumā mūsu klubam augsta 13.vieta starp 125 klubiem. Apsveicam visus sportistus, treneri, vecākus ar labu rezultātu! Apsveicam arī visu Latvijas klubu sportistus un trenerus ar panākumiem!

Gatavojamies nākamām sacensībām!