Jaunumi / Polish Open 2016 & Minsk Open 2016

10-10-2016

Pagājušās brīvdienās mūsu kluba pārstāvi piedalījās uzreiz divos pasākumos - Polish Open 2016 (Bielsko-Biala pilsētā) un Minsk Open Sanker Cup 2016.

Mūsu kluba tiesnesis Igors Ponomarenko pēc Minskas turnīra organizatoru uzaicinājuma devās tiesāt uz "Minsk Open 2016", kur, kā parasti, veiksmīgi tika galā ar savām funkcijām. Sacensības Minskā sapulcēja ap 700 dalībniekiem no vairāk par 10 valstīm. Pateicamies Igoram par paveiktu darbu un ieguldījumu tiesāšanas attīstībā.

Sportistu komanda kopā ar treneri Andreju Ozerovu piedalījās "Polish Open 2016 International Grand Prix Bielsko-Biala". Mēs pirmo reizi startējām šajās sacensībās un nenožēlojām. Lieliska halle, milzīgs sportistu skaits (vairāk par 1100) no 31 valstīm, laba organizācija, daudz kvalificētu tiesnešu ar starptautiskām licencēm, aizraujoša cīņa par medaļām visās kategorijās.

Diemžēl, šoreiz, nevaram lielīties ar lielu medaļu skaitu, tomēr ar tukšām rokām arī mājās neatbraucām.

Pirmajā kumite sacensību dienā (sestdiena) visi mūsu vecākie sportisti cienīgi sevi parādīja, uzvarēja par divām-trīm cīņām, tomēr medaļas iegūt nespēja - Marijai Luīzei Muižniecei 5.vieta, Eduardam Sujetovam - 7.vieta. Tikai vakarā mūsu treneris Andrejs Ozerovs labi parādīja sevi prestīžajā OPEN kategorijā - viens zaudējums kategorijas uzvarētājam un trīs uzvaras - rezultātā 3.vieta un bronza.

Svētdien kluba prestīžu uz tatami aizstāvēja sportisti līdz 13 gadu vecumam. Mihails Savickis uzvarēja divus apļus kata kategorijā un vienu apli kumite kategorijā. Cienīgs rezultāts. Antons Čivkulis ieguva 7.vietu kata kategorijā 9 gadi. Kumite sacensībās, diemžēl Antons zaudēja pirmajā aplī. Artūrs Gurjanovs arī zaudēja pirmajā aplī. Puiši šajā turnīrā ieguva pašu galveno - pieredzi un enerģiju turpmākiem treniņiem.

Pieredzējošāks Sergejs Storožuks kategorijā 12-13 gadi līdz 45 kg uzvarēja trīs cīņas, zaudēja tikai vienu reizi un izcīnīja 3.vietu un bronzu. Arī Sergejs startēja komandu kumite sacensībās Salaspils karatē kluba komandā. Abas savas cīņas Sergejs uzvarēja un komanda ieguva 2.vietu. Apsveicam!

Apsveicam visus Latvijas karatē federācijas sportistus ar panākumiem tik nozīmīgā turnīrā. Novēlam visiem mūsu sportistiem pārliecinātāk justies katrā turnīrā neatkarīgi no līmeņa un sportistu skaita! Oss!