Jaunumi / Eiropas čempionāts 2012.

13-02-2012

Latvijas karatē federācijas izlase no 10 līdz 12. februārim piedalījās 39. Eiropas karatē čempionātā kadetiem un Junioriem un U21 Eiropas kausa izcīņā, kas norisinājās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Šajā turnīra piedalījās 671 sportists no 39 valstīm. Latviju turnīrā pārstāvēja astoņi sportisti ar Latvijas izlases galveno treneri Maksimu Ivančikovu un treneri Andreju Ozerovu.

Pirmā uz starta stājās 14gadīga Patrīcija Mierkalne (Baltijas Karate klubs), kurai šis Eiropas čempionāts bija pirmais. Patrīcija Mierkalne startēja kategorija kata, kurā piedalījās 18 sportistes. Pēc izlozes Patrīcija iekļuva otrajā sacensību kārtā, kur tikās ar sacensību favorīti sportisti no Turcijas, kurai Latvijas sportiste piekāpās.

Nikolajs Bodrovs kumite juniori, svara kategorijā -61 kg (Baltijas karatē klubs), 2011. gada Pasaules vicečempions (Melaka, Malaizija), bija viens no sportistiem, uz kuru Latvijas izlase likta lielākās cerības šajā čempionātā. Nikolajam jau pirmajā cīņā nepaveicās, cīkstoties ar sportistu no Vācijas, kurš cīņas 20. sekundē guva 2 punktus spērienā ar kāju, Nikolajam izdevās atspēlēt 2 punktus, bet 4 sekundes pirms cīņas beigām Latvijas sportists zaudēja vēl vienu punktu rezultātā zaudēja cīņu ar 2:3 (27 sportisti kategorijā).

Sergejs Očeredņuks kumite juniori, svara kategorijā -68 kg (karatē klubs IPPON.LV) tikās ar vienu no sacensību favorītiem – Itālijas pārstāvi (kopā 31 sportists kategorijā). Ļoti sīvā cīņā Sergejs zaudēja Itālijas sportistam un izstājās no tālākām sacensībām.

Jānis Koroļkovs kumite juniori, svara kategorijā -76 kg (Baltijas karatē klubs) pirmajā aplī piedzīvoja zaudējumu Slovēnijas sportistam 1:0, kurš pēc vairākām uzvarētām cīņām kļuva par sacensību 3. vietas ieguvēju, bet Jānis neiesaistījās tālākajās cīņās.

Viktorija Rezajeva kumite juniores +59 kg (Baltijas karatē klubs)  pirmo cīņu (23 sportistes kategorijā) aizvadīja pret Čehijas sportisti un ar rezultātu 6:0 uzvarēja. Otrajā cīņā Viktorija tikās ar Azerbaidžānas sportisti un ļoti grūtā cīņā pieveica viņu ar 2:0. Trešajā sacensību kārtā Latvijas sportiste pieļāva kļūdu un zaudēja 1 punktu Dānijas sportistei, tā arī nespējot atspēlēties. Pēc vēl dažām cīņām Dānijas sportiste ieņēma 3. vietu.

Kategorija Juniori +76 kg startēja pieredzējušais Dāvis Spriņgis (Baltijas karatē klubs - Tukums). Dāvis aizvadīja četras cīņas, uzvarot Čehijas, Krievijas, Kipras un Itālijas sportistus, rezultātā Dāvis iekļuva sacensību finālā, kur uzveica Maķedonijas sportistu. Dāvis piecās aizvadītajās cīņšs nezaudēja nevienu punktu.

U21 Eiropas kausā, kas notika 12. februāri piedalījās divi Latvijas sportisti. Diāna Petrova kategorijā kumite -53 kg (karatē klubs IPPON.LV) pirmajā sacensību aplī tikās ar sacensību favorīti, sportisti no Turcijas, bet piekāpās viņai. Savukārt sportists no Madonas - Jānis Mūrmanis kumite U21, -78 kg (Karatē klubs Samuraji) iekļuva sacensību pusfinālā (25 dalībnieki kategorijā). Jānis aizvadīja cīņu ar Holandes pārstāvi. Šajā ļoti grūtajā un sīvajā cīņā ar 5:6 Jānis piekāpās. Cīņā par 3. vietu Latvijas sportists zaudēja sportistam no Slovākijas ar 5:0, rezultātā Jānis ieņēma 4 vietu.