Jaunumi / Eiropas Kadetu, Junioru un U21 čempionāts 2021

25-08-2021

20-22.augustā Tamperē (Somija) notika Eiropas Kadetu, Junioru un U21 čempionāts.

Sacensības sapulcēja 996 sportistus no 45 Eiropas valstīm, pa vienam sportistam katrā kategorijā no valsts.

Latvijas komandu pārstāvēja 27 sportisti kopā ar saviem treneriem. Mūsu klubu Latvijas izlasē pārstāvēja 5 sportisti: Marija Luīze Muižniece, Aleksandra Mihailova, Ludmilla Popeliško, Antons Kuzmins un Leonīds Vorožeikins, kā arī treneris Andrejs Ozerovs un tiesnesis Igors Ponomarenko

Diemžēl pie medaļām netikām, bet uzrādījām ļoti kvalitatīvu darbu uz tatami:

Marija Luīze Muižniece bija stiprāka par Islandes sportisti (6:0) un Francijas sportisti (5:1), kas ir esošā Pasaules čempione. Trešajā cīņā Marija piekāpās Somijas sportistei un izstājās no turnīra.

Leonīds Vorožeikins bija stiprāks par Bulgārijas sportistu (1:0), bet otrajā aplī piekāpās Turcijas pārstāvim (0:5).

Antons Kuzmins zaudēja pirmajā kārtā Grūzijas sportistam (1:2), Ludmilla Popeliško piekapās Turcijas sportistei (0:0, Hantei), Aleksandra Mihailova arī zaudēja turcietei (1:5).

Atzīmēsim mūsu tiesneša Igora Ponomarenko darbu. Viņš jau otro reizi bija bija nozīmēts par tatami menedžera asistentu, kas ir ļoti prestīži. Arī Igors pirmo reizi Latvijas tiesnešu vēsturē bija nozīmēts par referī uz Eiropas čempionāta finālcīņu. Apsveicam ar šo sasniegumu!

Paldies Latvijas karatē federācijai par atbalstu un iespēju, Paldies visiem treneriem un Latvijas komandai par draudzīgu vidi un lielisku darbu!

Paldies visai mūsu komandai par lielisku un neatlaidīgu darbu sagatavošanas periodā. Izdarīsim secinājumus no zaudējumiem un kļūsim stiprāki!