Jaunumi / Jyoshinmon Cup 2012

07-04-2012

7.aprīlī Tallinā notika ikgadējs karatē turnīrs Jyoshinmon Cup 2012, kuru organizē Igaunijas Jyoshinmon Shorinrju karatē vienība.

Sacensībās piedalījās sportisti no Igaunijas, Somijas, Ukrainas, Krievijas un Latvijas. Mūsu valsti pārstavēja 5 sportisti no kluba "IPPON.LV", kā arī 1 sportists no Jelgavas kopā ar savu treneri Andri Vasiljevu.

Šī turnīra atšķirība no pārējiem bija tāda, ka bērnu kumite kategorijās nebija sadalījuma pēc svara - sportisti cīnījās OPEN kategorijās katrā vecumā.

Mūsu sportisti nodemonstrēja izcilu rezultātu: 5 sportisti - 5 medaļas.

Ņikita Orlovs ieguva 2.vietu kata (7-9 gadi) un 2.vietu kumite 9 gadi OPEN. Mūsu sportists kārtējo reizi nodemonstrēja labu cīņas garu. Atzimēsim, ka vienā no cīņām Ņikita nopelnīja 3 punktus ar ļoti sarežģītu sitienu - uširo-ura-mawashi geri - sitiens ar kāju galvā ar griezienu.

Viktors Kočkins izcīnīja 1.vietu kategorijā kumite 8 gadi OPEN. Viktors nodemonstrēja izcilu cīņas garu, īpaši finālcīņā, kurā izdevās pilnībā izpildīt trenera rekomendācijas.

Sergejs Storožuks ieguva 3.vietu kategorijā kumite 9 gadi OPEN, tikai pēc tiesnešu lēmuma (2:3) zaudējot pusfinālā sacensību čempionam. Sergejs kārtējo reizi nodemonstrēja tieksmi pēc uzvaras un labu tehnisko sagatavotību.

Īpaši atzimēsim Igora Ļesnikova panākumu - 3.vieta kategorijā 11 gadi OPEN. Igoram šī medaļa ir pirmā starptautiskajā mērogā, bet ar tik labu attieksmi (īpaši pedējā laikā) Igoru jau gaida jaunas uzvaras.

Nedaudz nepaveicās Denielam Harlamovam - pirmajā aplī mūsu sportists sīvā cīņā zaudēja sportistam, kurš kļuva par turnīra uzvarētāju.

Apsveicam sportistus un vecākus ar izciliem rezultātiem. Jau tradicionāli sakam PALDIES vecākiem par palīdzību brauciena organizācijā. Atsevišķi PALDIES Olgai un Elīnai par fotogrāfijām!