Jaunumi / Estonian Open & Tallinn Bulldog 2015

02-03-2015

Pagājušās brīvdienās Igaunijas galvaspilsētā notika viens no lielākiem un prestīžākiem karatē turnīriem Baltijā - Estonian Open & Tallinn Bulldog 2015.

Sacensības sapulcēja lielu sportistu skaitu no Igaunijas, Baltkrievijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Zviedrijas, Somijas, Austrijas un citām valstīm. Visās kategorijā cīņa par medaļām bija karsta, un katra izcīnīta medaļa šajā turnīrā - nopietns sasniegums jebkuram karatistam.

Latvijas karatē federāciju pārstavēja visi labākie klubi, tai skaitā arī mūsu klubs "IPPON.LV". Arī no mūsu kluba turnīrā piedalījās tiesneši - Igors Ponomarenko un Artis Puķītis.

Pirmajā sacensību dienā uz tatami izgāja kadeti (14-15 gadi), juniori (16-17 gadi) un pieaugušie (18 gadi un vecāk).

Mūsu kluba treneris Andrejs Ozerovs vīriešu kategorijā līdz 84 kg uzvarēja 3 cīņas (3:1, 10:0, 6:3) un ieguva 1.vietu. Prestīžajā OPEN kategorijā Andrejs bija stiprāks par pretiniekiem no Zviedrijas (2:0), Baltkrievijas (3:1), tad pusfinālā zaudēja Ruslanam Sadikovam (0:5), bet mačā par bronzu uzvarēja sportistu no Krievijas (3:1). Rezultātā 3.vieta vīriešu OPEN kategorijā. Apsveicam Andreju!

Mūsu kadetiem - Diānai Rozenbergai un Igoram Lesnikovam - neizdevās pacīnīties par medaļām. Igors zaudēja pirmajā aplī, Diāna - otrajā.

Latvija izlases komanda (14-17 gadi) ar Igoru Lesnikovu sastāvā ieguva 4.vietu.

Otrā sacensību diena bija paredzēta visām bērnu kategorijām līdz 13 gadiem.

Mihails Savickis kata kategorijā U9 sīvā cīņā apstājās solī no medaļas - 5.vieta. Kumite sacensībās Mihails zaudēja pirmajā aplī.

Eduards Sujetovs ieguva 7.vietu kata un 7.vietu kumite.

Mūsu komanda (Sergejs Storožuks, Daniils Suharevs, Eduards Sujetovs, Nikita Orlovs) komandu kumite kategorijā 12-13 gadi ieguva 7.vietu.

Komandu kumite kategorijā 10-11 gadi mūsu sportists Aleksandrs Oliņš startēja kopā ar Baltkrievijas komandu no Borisov pilsētas. Sīvā cīņā un ar Aleksandra palīdzību komanda spēja izcīnīt cienīgu 3.vietu! Apsveicam Aleksandru un visu komandu! Individuālajā kumite kategorijā Aleksandrs zaudēja pirmajā aplī.

Sergejs Storožuks individuālajā kumitē uzvarēja 2 cīņas, tad zaudēja bronzas medaļas iegūvējam (2:3). Daniils Suharevs zaudēja pirmajā aplī.

Marija Luīze Muižniece meiteņu kategorijā 12-13 gadi līdz 43 kg uzvarēja pirmo cīņu ar pretinieci no Igaunijas (5:0), tad ļoti saspringtā mačā bija stiprāka par somieti (5:3) un tika kategorijas finālā. Cīņā par zeltu Marija Luīze pārliecināti uzvarēja savu pretinieci no Rīgas kluba "Fudzi" - 3:0. Rezultātā Marijai Luīzei 1.vieta un zelta medaļa! Apsveicam!

Nikita Orlovs kumite kategorijā 12-13 gadi līdz 40 kg iekļuva pusfinālā, kur zaudēja pretiniekam no Baltkrievijas. Cīņā par 3.vietu mūsu sportists pārliecināti uzvarēja Igaunijas sportistu un ieguva 3.vietu. Apsveicam!

Apsveicam mūsu sportistus, vecākus un treneri ar izcīnītām medaļām! Apsveicam arī visu Latvijas klubus ar uzvarām!